HOT SPOT ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ (;)

ΑΦΙΣΑ hotspotΚΕΙΜΕΝΟ hotspot

HOT SPOT ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ (;)

Ο αναπληρωτής υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας ανακοίνωσε τη δημιουργία hotspot/ relocation camp στην περιοχή του Αμαρουσίου.Την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Γ.Πατούλης δηλώνει έκπληκτος με αυτήν την εξέλιξη, ζητά πλήρη ενημέρωση από τους αρμόδιους και ταυτόχρονα καλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία πολιτών.

Η ανησυχία, ο φόβος και ο πανικός αρχίζουν να κατακλύζουν ένα μέρος των κατοίκων οι οποίοι ενημερώνονται πως έχει ήδη ανακοινωθεί κάλεσμα, από πρωτοβουλία συμπολιτών τους(ή αλλιώς η Χρυσή Αυγή μασκαρεμένη), για τη σύσταση επιτροπής ενάντια στο κακό που τους βρήκε.

Αντιφασίστριες-ες έχουν βγει στους δρόμους και στις γειτονιές της περιοχής παροτρύνοντας τον κόσμο να σταθεί αλληλέγγυος προς του πρόσφυγες-μετανάστες,αλλά ‘’έγκυρες’’ πηγές της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για γνωστούς και άγνωστες από μακρινές περιοχές της Αθήνας(sic) που έχουν ως σκοπό τη δημιουργία προβλημάτων και καλό θα ήταν να απομονωθούν.

Τα παραπάνω είναι μια φανταστική αφήγηση ή εικόνα από το μέλλον του τι θα μπορούσε να συμβεί στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης.

Η κυβέρνηση ανοίγει τα hotspots το ένα πίσω από το άλλο επιδιώκοντας τόσο τον έλεγχο και την ταξινόμηση των ανθρώπινων ροών, όσο και να βάλει ζεστό χρήμα προερχόμενο από την Ε.Ε., στα αδειανά της ταμεία.Η κεντρική πολιτική διαχείριση σε συνεργασία με τις κατά τόπους τοπικές αυτοδιοικήσεις είναι γνωστή και οι αντιδράσεις των υπολοίπων κομματιών της κοινωνίας θα λέγαμε πως επαναλαμβάνονται σαν κακόγουστη φάρσα.

Η δημοτική αρχή στην περίπτωση που αντιληφθεί πως δεν της αναλογεί κομμάτι από την πίτα της οικονομικής διαχείρισης,σκίζει τα ιμάτια της, ότι δε γνώριζε κι ότι ενημερώθηκε από, τοπικά και μη, ΜΜΕ.Κάνει άμεσα επίκληση στα ρατσιστικά-ξενοφοβικά χαρακτηριστικά των όσων ντόπιων, ώστε να τα έχει ως άσσο στο μανίκι της στη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει με τους διαχειριστές των κονδυλίων.

Ο κάθε λογής οργανωμένος φασίστας(βλ. Χ.Α.), εκμεταλλεύεται την όλη κατάσταση και βρίσκει χώρο για τη ρατσιστική του ρητορική προσπαθώντας να οργανώσει ένα κομμάτι των από τα κάτω,κι όχι μόνο, αυτής της κοινωνίας με σκοπό να κανουν πλάτη στα παιχνίδια των μικρών και μεγάλων αφεντικών.

Με τη σειρά τους ‘’αγανακτισμένοι’’ κάτοικοι(σίγουρα όχι όλοι) λούζονται με τον κρύο ιδρώτα της ανασφάλειας και του άγχους  που προέρχεται απο την υποτιθέμενη υποβάθμιση της περιουσίας τους και παράλληλα των ζωών τους.Η εικόνα διαφορετικών ανθρώπων να διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα και να κυκλοφορούν ‘’ελεύθερα’’ στην περιοχή τους φαντάζει αποπνικτική σε αυτά τα μάτια και ο ανθρωποφύλακας  της γειτονιάς, με οποιαδήποτε στολή, ως σωτήρας.

Δεν είμαστε υπερ, σε καμία περίπτωση στη δημιουργία χώρων που αποθηκεύονται και ταξινομούνται ανθρώπινες ψυχές, πόσο μάλλον κατατρεγμένων από τον καπιταλιστικό πόλεμο που διεξάγεται, είτε με σφαίρες, είτε όχι.Θεωρούμε την ελεύθερη μετακίνηση και την επιλογή του τόπου διαμονής των ανθρώπων ως κάτι το αυτονόητο.Αντιλαμβανόμαστε τις μετανάστριες-ες ως αδιαχώριστο κομμάτι των από τα κάτω και εναντιωνόμαστε στις στρατιωτικές τακτικές διαχείρισης τους,γνωρίζοντας παράλληλα  ότι αύριο θα εφαρμοστούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κι εναντίον μας.

Κι όσο αφορά την υποβάθμιση των ζωών μας την έχουμε βιώσει πριν καν επινοηθεί ο όρος hotspot, ως μέλη αυτής της κοινωνίας που έχουμε δουλέψει Λευκές Νύκτες και Κυριακές, που έχουμε φορτωθεί όλη αυτή την κρίση του συστήματος στις πλάτες μας, γνωρίζοντας πως η όποια οικονομική ανάπτυξη έρχεται ή θα έρθει, θα έχει περάσει από πάνω μας.

Φτιάχνουμε και γινόμαστε κι εμείς αναχώματα ενάντια στις λογικές του διαχωρισμού βάσει του χρώματος,της εθνικότητας,της θρησκειας,της φυλής,του φύλου,της σεξουαλικότητας κι όποιας άλλης ταμπέλας προκύπτει από τα πάνω.

 

Διαπασών

ελευθεριακή συλλογικότητα