Ψήφισε κι εσυ για το Νόμπελ Ειρήνης!!!

αφίσα

ΨΗΦΙΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
Ετών 55. Επαγγέλλεται δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ.
Αντιμετωπίζει το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως ευκαιρία άντλησης οικονομικών πόρων για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και  προσωπικής πολιτικής ανέλιξης. Συμφωνεί με την δημιουργία κέντρων προσωρινής διαμονής (hot spot) και μετεγκατάστασης προσφύγων (relocation camp) μόνο με την προϋπόθεση κοινής διαχείρισης-κερδοφορίας κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης. Εάν αυτή η προϋπόθεση δεν καλυφθεί, φοράει το επιστημονικό του προσωπείο και βαφτίζει όλους τους/τις πρόσφυγες-μετανάστες/στριες ως υγειονομική βόμβα.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Ετών 18-88. Ξεχωρίζουν από τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά τους. Άλλοτε οργανωμένοι φασίστες της χρυσής αυγής με την κάλυψη της επιτροπής κατοίκων, όπως στο Σχιστό, και σε άλλες περιπτώσεις ρατσιστές/στριες κάτοικοι εναντιώνονται στη δημιουργία των hot spots και relocation camps. Όχι όμως, γιατί αυτά αποτελούν αποθήκες ψυχών, αλλά γιατί μέσα στο ρατσιστικό τους παραλήρημα συνδέουν την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων-μεταναστών/στριών με την υποτιθέμενη υποβάθμιση της περιοχής τους.

ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Ετών 18-88. Δεν παρουσιάζουν κανένα κοινό χαρακτηριστικό με αυτά που προβάλλονται μέσω της διάσημης φωτογραφίας των τριών γιαγιάδων. Ένα μέρος των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου εκμεταλλεύεται την κατάσταση των προσφύγων-μεταναστών/στριών αισχροκερδώντας, χρεώνοντας την φόρτιση του κινητού, πουλώντας σε εξωφρενικές τιμές μπουκάλια με νερό, σκηνές και άλλα είδη ανάγκης για τους/τις πρόσφυγες-μετανάστες/στριες. Στο άκουσμα, βέβαια, της μόνιμης εγκατάστασής τους με τη δημιουργία των hot spots ξεσηκώνονται και εξαπολύουν το ξενοφοβικό τους μίσος.

…AND THE WINNER IS…

Η αναμέτρηση είναι σκληρή, αλλά το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι μεγαλύτεροι/ες χαμένοι/ες θα είναι οι μετανάστες/στριες-πρόσφυγες, οι οποίοι/ες φεύγουν βίαια από τις πατρίδες τους, έχοντας υποστεί τον πόλεμο που τους επιβάλλεται είτε με τα όπλα, είτε μέσω οικονομικής εξαθλίωσης. Μετά από αυτόν τον άγριο διωγμό τους, έρχεται ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και το μίσος από οργανωμένους/ες και μη, ευρωπαίους/ες πολίτες και θεσμούς.

 

Διαπασών

ελευθεριακή συλλογικότητα