Τον ευκαιριακό αντιφασισμό πολλοί (Πατούληδες) αγάπησαν… τους/τις αντιφασίστες-στριες κανείς από δαύτους!

 

ΤΟΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟ ΠΟΛΛΟΙ (ΠΑΤΟΥΛΗΔΕΣ) ΑΓΑΠΗΣΑΝ… ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΣΤΡΙΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ

Πρόσφατα έπεσαν στην αντίληψή μας δημοσιεύματα, που αφορούν την ομόφωνη στήριξη της ΚΕΔΕ, στην οποία προεδρεύει ο Πατούλης, στον δήμαρχο της Πάτρας, Κ. Πελετίδη, σχετικά με την δικαστική του διαμάχη με την Χρυσή Αυγή  που προέκυψε από τη μη παραχώρηση δημοτικού χώρου για εκδήλωση τους.

ΤΟΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ;

Γιατί…

τα δυόμιση χρόνια, που υπάρχουν τα γραφεία της Χ.Α. στο Μαρούσι, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας ούτε κάποιου είδους στήριξη του αντιφασιστικού αγώνα, ούτε κάποια καταδίκη των φασιστών.

Όχι ότι το θέλουμε ή το περιμένουμε…

Αφού…

η παραμονή της Χ.Α. στο Μαρούσι ευνοεί τα πολιτικά του πλάνα. Προωθεί τη λογική των δύο άκρων σε επικοινωνιακό επίπεδο, θέλοντας έτσι να υποτιμήσει και να καταστείλει τον τοπικό αγώνα μας, που εμπεριέχει την ακύρωση των λευκών νυχτών, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του μετανάστη, εργάτη στο Scherzo café, την επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου, την εναντίωση στην πατριαρχία και τον σεξισμό και την αλληλεγγύη στους/στις μετανάστ(ρι)ες. Χωρίς, φυσικά, να σταματάει να ελπίζει στα πιθανά οφέλη, που φέρει η στάση των ίσων αποστάσεων. Γνωρίζοντας δε, ότι οι βλέψεις του στην πολιτική δε σταματούν στη δημαρχεία του Αμαρουσίου, ούτε στην κατάληψη προεδρικών θέσεων (βλ. ΙΣΑ, ΚΕΔΕ), αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι ορθό να αποκλείσει δεξαμενές ψηφων αλλά και μελλοντικές(;) χρήσιμες συνεργασίες,πολιτικές και μη.

Υ.Γ. Τελικά, κάπου στην Αθηνών-Πατρών χάθηκε ο αντιφασισμός του Πατούλη.

Δια-πασών

ελευθεριακή συλλογικότητα